KAKO PRISTUPITI EVROPSKIM FONDOVIMA

Mirjana Galo voditeljica udruge Homo s učesnicima seminara o EU fondovima

U okviru saradnje sa udrugama za zaštitu ljudskih prava iz Istre i drugih područja bivše Jugoslavije, SENSE Centar je bio domaćin seminara koji je udruga Homo iz Pule organizirala u okviru projekta "Između roda i kraja".

Sudionike seminara su uvodno pozdravile voditeljica udruge HOMO Mirjana Galo te Vjera Bogati iz SENSE - Centra za tranzicijsku pravdu, koja je ukazala na SENSE-ove edukativne materijale za mlade, novinare, pravnike i nastavnike istorije a koji se tiču vladavine prava i činjenica utvrđenih na suđenjima za ratne zločine. Polaznici su upoznati i sa bogatom online arhivom SENSE Centra o ukupnom radu Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslavije, dokumentarnom produkcijom Centra i online narativima o suđenjima za ratne zločine.

Dvodnevni seminar o EU fondovima i fundraisingu organiziran je u partnerstvu s Udrugom žena NIT i udrugom Pokretač iz Korenice, za podmladak ovih organizacija. Edukaciju je vodila Ivanka Radošević Lamot ispred Eurofinvesta, Obrta za poslovno savjetovanje.