Izvan razumne sumnje (2005) - 52 min

Izvan razumne sumnje (2005) - 52 min

Srebrenički zločin još od 1995. godine prate poricanja. Ni presude Haškog tribunala, u kojima se ovaj zločin kvalifikuje kao genocid, ni priznanja krivice trojice optuženih za učešće u ubistvo više od sedam hiljada muškaraca i deportaciji oko 30 hiljada žena i djece, pa čak ni prihvatanje odgovornosti i priznanje zločina od strane vlade Republike Srpske – nisu zaustavili negiranja zločina ili njegovih razmjera.

Dokumentarni film u produkciji SENSE pod naslovom "Izvan razumne sumnje" ukazuje na činjenice koje su utvrđene u sudskom postupku izvođenja dokaza, kroz svjedočenja žrtava, priznanja neposrednih učesnika u zločinima i forenzičke ekspertize i suočava ih sa poricanjima, revizionističkim tumačenjima i umanjivanjima razmjera srebreničkih zločina.

Pored svjedočenja preživjelih sa srebreničkih stratišta, organizatora i neposrednih učesnika masovnih pogubljenja, kao i ljudi koji su kopali masovne grobnice i prevozili tijela žrtava, film sadrži i lične ispovijesti preživjelih srebreničkih žrtava Ćamile Omanović, Hasana Nuhanovića i Osmana Avdića.